Osteopathische behandeling

 

Tijdens de behandeling behandelt de osteopaat de gevonden bewegingsbeperkingen. Het zal vaak zijn dat de osteopaat niet aan het werken is in de regio waar u pijn heeft. De regio waar de osteopaat aan het werk is zal toch altijd een anatomische verbinding hebben met uw klacht. Bent u hier nieuwsgierig naar moet u het gewoon even vragen.

Osteopathie is een manuele geneeswijze dat wil zeggen dat een osteopaat met zijn handen werkt. De gebruikte technieken kunnen varieren van heel zacht tot vrij stevig. Tijdens de behandeling is de osteopaat alert op hoe de behandeling door u ervaren wordt .

 

Of osteopathie een goed resultaat heeft op de desbetreffende klacht hangt af van de volgende factoren:

- Zijn er regio’s in het lichaam met verminderde beweeglijkheid die de klachten kunnen veroorzaken of daar verband mee houden?

- Is deze verminderde beweeglijkheid volledig of gedeeltelijk te herstellen of is het weefsel zodanig aangetast dat er geen herstel mogelijk is?

- Hoe groot is de kracht van het zelfherstellend vermogen van de betreffende persoon ( vitaliteit) en is hij/zij bereid om ook zelf een bijdrage te leveren aan dat herstel b.v. door eet- en leefgewoonten te veranderen?

- Chemische belasting van een persoon; chemische belasting kan ervoor zorgen dat de bewegingsverliezen die zijn hersteld snel weer gestoord worden in hun beweeglijkheid. Dit kan veroorzaakt worden door medicijngebruik, leef- en eetgewoonten of in de constitutie van de persoon zelf liggen.

Indien osteopathie binnen 3 behandelingen geen verandering in uw klachtenbeeld te zien geeft zal u geadviseerd worden te stoppen met de behandelingen.

 

Indicaties osteopathie:

 

Het indicatiegebied voor osteopathie is erg breed. Zowel volwassenen, kinderen als baby’s (zie indicaties kinderen) kunnen door een osteopaat behandeld worden.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die osteopaten veel tegenkomen.

Staat uw klacht er niet op aarzel dan niet om contact op te nemen met me.

 

- pijnklachten rug, nek, schouders, ellebogen , hand , duim, heup, liezen, knieen, enkels voeten

- slijmbeursontstekingen, peesontstekingen enz.

- sportblessures, verstuikingen

- whiplash

- hoofdpijn

- terugkerende bijholte-en of oorontstekingen

- RSI

- Refluxproblemen

- Incontinentie

- Maag-of darmklachten

- Pijn na operaties

- Menstruatiestoornissen

- Oedeem

- Concentratieproblemen

- Chronische vermoeidheid

 

Osteopaten werken samen met reguliere geneeskundigen. Dankzij hun opleiding herkennen osteopaten klachten die nader onderzoek vereisen door b.v. de huisarts of de specialist.

Als het nodig is verwijst de osteopaat u naar hen door.